Over mijzelf

 

 


Over mijzelf

 

Mijn werk:

- prentenboeken

- educatief

- tijdschriften

 

Exposities en workshops
 

Boekenlijst
 

Kleurplaten
 

Contact
 

Webshop boeken
 

Links

 

 

 

 

 

Schrijf je iets in mijn gastenboek?

 

In 1956 ben ik geboren in Rijswijk.

Nu woon ik in Brabant, in een prachtig klein dorpje aan de rivier. 

Voordat ik als illustrator ging werken heb ik 13 jaar als psychodiagnostisch assistente in de kinderpsychologie gewerkt.

Mijn passie voor tekenen is denk ik begonnen met de bezoekjes aan een oom van me (een tekenaar), die altijd leuke tekenspelletjes deed. Ik tekende een (gekke) lijn en hij wist daar dan altijd iets van te maken… Fascinerend vond ik dat!!!

Zoiets als hieronder bijvoorbeeld:

 

De eerste jaren tekende ik vooral voor allerlei tijdschriften zoals Readers Digest, Opzij, Cosmopolitan en Yes. Later steeds meer voor kinderboeken, zowel prentenboeken als educatieve projecten.

Voor de tijdschriften werkte ik veel met aquarel en collagetechnieken maar tegenwoordig maak ik de illustraties daarvoor digitaal. Voor de prentenboeken vind ik het mooier met acryl en krijt te werken.

     

 

Naast zelf tekenen is het erg leuk naar scholen te gaan om voor te lezen en te tekenen met de kinderen. Na een schoolbezoek waarbij we samen vanuit allerlei vormen dieren gingen tekenen, was een jongetje zo enthousiast dat ie zei “Ik wilde altijd voetballer worden…maar ik denk nu dat ik tekenaar word!”

 

 

Ontwerp en realisatie: Paula Gerritsen en Edwin Knoop 2009